top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverDutch Tourism

Dutch Tourism rondt opdracht Provincie Noord-Holland af en lanceert Boekenbovenamsterdam

Bijgewerkt op: 20 mei 2021

Het zit erop! De Dutch Tourism Group, heeft de opdracht van de Provincie Noord-Holland afgerond en het platform boekenbovenamsterdam.nl gelanceerd met onder andere de concepten Picknicktour en Knapzakwandeling. Hier kunnen onze nieuwe (corona-proof) arrangementen en tours geboekt worden. Voor deze opdracht hebben wij krachten van verschillende toeristische ondernemers met elkaar gebundeld en bieden wij gezamenlijk arrangementen en tours aan via het initiatief ‘Beleef boven Amsterdam’.


De toeristische sector heeft het de afgelopen maanden erg moeilijk gehad. Er komen minder buitenlandse toeristen naar Nederland en het toenemende binnenlandse toerisme kan de terugvallende omzet helaas niet geheel opvangen. Uit onlangs gepubliceerde cijfers van het CBS blijkt dat in juni 50% minder gasten ontvangen werden bij toeristische accommodaties in vergelijking met 2019. Vooral Noord-Holland en Amsterdam werden door de coronacrisis getroffen.


Wij hebben hierbij van de nood een deugd gemaakt en zochten ondernemende spelers op om te bekijken hoe we een toeristisch aanbod konden realiseren passend bij deze tijd. In ongeveer 10 weken hebben wij een aanbod van activiteiten en tours samengesteld dat voldoet aan de richtlijnen en adviezen van het RIVM. Hiervoor hebben wij een plan van aanpak gemaakt en verschillende ondernemers uit de regio hierbij betrokken. Daarnaast ondersteunen gemeenten uit de regio Noord-Holland Noord ons initiatief.


De doelstellingen van de destinatie-marketingorganisatie Holland boven Amsterdam zijn om meer toeristen naar de regio te halen, die langer verblijven en meer uitgeven. Spreiding van bezoekers over de regio is daarbij, nu meer dan ooit een belangrijk aandachtspunt. De arrangementen die wij hebben ontwikkeld zijn: Rondje Regio, Dobberen en Slobberen, Knapzakwandeling, Picknicktour en Supperdag. Binnen diverse regio’s, zoals Den Helder, Enkhuizen, Hoorn, Langedijk en Medemblik, zal het mogelijk zijn de arrangementen te boeken via de website: https://www.boekenbovenamsterdam.nl


Neem bijvoorbeeld de Picknicktour. Met deze tour ontdekken deelnemers de regio met de fiets, motor of auto. De Picknicktour is op dit moment te boeken in de regio Hoorn, Den Helder, Langedijk, Medemblik en Enkhuizen. Er wordt gestart bij een van de samenwerkende horecagelegenheden met een drankje en een stuk taart. Op deze locatie worden ook de routebeschrijving en het picknickpakket overhandigd. De route kan op eigen tempo afgelegd worden en het picknickpakket bestaat uit een uitgebreide lunch met lokale delicatessen.


Wij zijn enorm tevreden met deze toffe arrangementen en tours die wij hebben gecreëerd voor de provincie Noord-Holland en kijken uit naar blije gezichten van de mensen.
8 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page