top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverDutch Tourism

Dutch Tourism rond opdracht Ontwikkelingsbedrijf NHN met succes af en lanceert Tour de NHN

De opdracht is voltooid. Wij, van Dutch Tourism, hebben de opdracht van de het Ontwikkelingsbedrijf Noord-Holland Noord afgerond met als doel meer toeristen naar de regio te trekken, en ondernemers uit de regio hierbij te betrekken. Het nieuwe toeristische concept dat wij hebben gecreëerd heet ‘Tour de NHN’. Hierbij kunnen fietsers en wandelaars verschillende routes langs in heel Noord-Holland Noord. Samen met ondernemers in de horeca, verblijfsrecreatie, bezoekers en inwoners van de regio, zijn de routes ontwikkeld. Het aantal routes zal in de loop der tijd steeds verder uitgebreid worden.


Ook hebben wij vorig jaar ‘Beleef boven Amsterdam’ ontwikkeld, waarbij wij in samenwerking met ondernemers diverse arrangementen aanbieden worden binnen de regio. Onze regio heeft behoorlijk wat last gehad van de gevolgen van corona . Wij zijn in ieder geval niet stil gaan zitten en hebben de reeds ontwikkelde arrangementen onder de loep genomen, beter gemaakt en ook nieuwe activiteiten toegevoegd op de site van ‘Beleef boven Amsterdam’. Daarnaast zijn we bezig geweest met een nieuw toeristisch concept ‘Tour de NHN’. Via deze wandel- en fietsroutes leer je de regio echt kennen en zie je plekken die normaal verborgen blijven. Wij, met alle toeristische ondernemers in de regio en het nieuwe toeristische aanbod, staan klaar, zodra het weer kan, om gasten te ontvangen binnen de regio.


Tour de NHN bestaat uit een aantal wandel -en fietsroutes. Van Den Helder tot aan Castricum zijn en worden routes uitgezet. Hierbij kunnen fietsers en wandelaars naar wens activiteiten (ook wel Detours geheten) toevoegen, zoals een museum bezoeken, een B&B boeken of ergens lunchen. Iconische plekken bezoeken, bijzondere vergezichten aanschouwen, historische steden en dorpen bekijken en gebruik maken van de horeca en verblijfaccommodaties, het kan allemaal op de routes. Ook zijn de molens in de regio en Ode aan het Landschap zoveel als mogelijk meegenomen in het programma. Via de site Holland boven Amsterdam kunnen mensen hun tour compleet personaliseren.


Met dit initiatief hebben wij maar liefst 150 ondernemers uit de regio Noord-Holland Noord met elkaar verbonden. Per route zijn ongeveer vijf ondernemers betrokken bij de (optionele) activiteiten. Deelname is kosteloos voor deze ondernemers en destinatiemarketingorganisatie Holland boven Amsterdam vraagt ook geen vergoeding voor de boekingen die gedaan worden.


Naast de ondernemers spelen inwoners van, en bezoekers aan, de regio ook een belangrijke rol bij het samenstellen van de etappes. Iedereen kan namelijk aanbevelingen, ofwel Detours, doorgeven m.b.t. de routes. Wij willen mensen echt stimuleren de regio te verkennen en leren kennen. Hiervoor hebben wij de ‘Detours’ in het leven geroepen. Dit zijn aanbevelingen en tips van ondernemers, inwoners en toeristen over bekende en minder bekende plekken die de moeite waard zijn om te gaan zien of beleven.


Detour tips zijn welkom via info@hollandbovenamsterdam.com


7 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentários


bottom of page