top of page

De Nederlandse landbouw

"Ontdek het museum Broekerveiling en de stad Enkhuizen tijdens een wandeling. Ontdek het Zuiderzeemuseum."

Highlights
• Ontdek het Zuiderzeemuseum
• Broekerveiling
• toer door Enkhuizen

Historische Nederlandse handel en moderne groentekwekerij


Ga mee op een unieke reis naar de eerste en waarschijnlijk enige groenteveiling ter wereld, diep in de Noord-Hollandse polder. Museum BroekerVeiling, heeft het allemaal.

 

Beleef de zelfveiling in dit prachtige gebied dat gebouwd is op het water tijdens de demonstratie, verken het Rijk van de Duizend Eilanden tijdens de cruise, een rondleiding door het museumgebied met een ervaren gids, bezoek een typisch Nederlands dorp, en ervaar niet in de laatste plaats hoe de paprika's en tomaten groeien in een duurzame omgeving met de nieuwste technologie.

 

Het hart van dit gebied werd gevormd door de eerste zeilveiling (een veilinghuis voor boten) van de wereld. Sinds 1973 is de sail-through auction een prachtig museum waar je kunt ervaren hoe ze vroeger het bedrijf runden in de oude dagen. Wat gebeurt er op een veiling? Hoe werkt een veilingklok? Welke groenten zijn er in verschillende seizoenen? Dit en nog veel meer leer je tijdens deze unieke reis. Zeker een ontdekkingsmuseum!

 

Het hoogtepunt van de dag! Je neemt plaats in de handelszetel in de authentieke veilingbanken. Je voelt de spanning als de veilingmeester de groenten adverteert, de veilingklok stopt en de prijs betaalt waarvoor je ze hebt gekocht. Langzaam nemen we je mee naar de moderne tijd. We bezoeken een typisch Nederlands dorp waar we een wandeling maken. Voel de vibe op deze prachtige plek en geniet van de sightseeing.

 

Een wandeling door de prachtige stad Enkhuizen. Een havenstad vlakbij het Museum BroekerVeiling met historische VOC-gebouwen, musea, unieke bezienswaardigheden zoals de Zuiderkerk en tal van heerlijke cafés, bars en restaurants. De tocht eindigt bij het ZuiderZee Museum waar je terug in de tijd gaat terwijl je een bezoek brengt aan het authentieke dorp.

Programma

• 2x Overnachten in de
  omgeving van Amsterdam

• 2x Ontbijt

• Entree museum

• Broekerveiling

• Tour door Enkhuizen

• Zuiderzee museum

Interesse?

Boek direct!

+31(0) 85 44 44 950

Info@dutchtourism.nl

Prijs vanaf:

€ 149,-

Enkele suppl.     € 44,-

Extra nacht         € 51,-

HB                       € 23.-

bottom of page