top of page

Het leven van een visser

"Geniet van het leven van een visser terwijl je Monnickendam, Volendam en Marken ontdekt. En de havenstad Enkhuizen met een bezoek aan het Zuiderzeemuseum".

Highlights

• Ontdek Monnickendam,
  Volendam en  Marken
• Ontdek Enkhuizen
• Bezoek het Zuiderzee museum

Ga terug naar het verleden!

 

Monnickendam, Volendam en Marken zijn drie verschillende dorpen aan het Markermeer. Monnickendam staat bekend als een rustig vissersdorpje en zijn haven. Volendam is de meest populaire toeristische bestemming, en bekend om zijn fort-traditionele Nederlandse gewoontes en zijn mooie haven. In deze haven vindt je prachtige vissen die Paling (paling) worden genoemd. Marken is een traditioneel klein schiereiland, verbonden met het vasteland. Marken staat bekend om zijn authentieke houten huizen. Deze drie dorpen hebben alle drie een ander rijk historisch verhaal achter de prachtige vis die je er kunt vangen en eten. Tijdens de rit van dorp naar dorp rijdt je door authentieke Hollandse polders en langs smalle dijken.
 

Ontdek een prachtige stad aan het IJsselmeer, een historisch West-Fries dorp dat je  tijdens deze geweldige ervaring zult bezoeken. Enkhuizen, is een havenstad die bekend staat om zijn vis. Stap terug in de tijd met zijn geschiedenis over de periode van de Gouden Eeuw. Toen Enkhuizen een van de belangrijkste havensteden van Nederland was. Tijdens de wandeltocht in Enkhuizen wandel je langs historische VOC's. gebouwen, musea, unieke attracties zoals de "Zuiderker" en tal van prachtige cafés, bars en restaurants. De tour eindigt bij het ZuiderZee Museum.

 

Wie wil zich nog meer als een visser voelen?
Ga dan terug in de tijd en bezoek het authentieke Zuiderzeemuseum. Ontdek het openluchtmuseum en maak een reis van een uur met je gids. Ervaar het dagelijks leven voor de Afsluitdijk (1932) en ervaar op een ontspannen manier hoe men vroeger leefde met de Zuiderzee. Wandel tijdens uw bezoek langs gezellige huisjes door kleine straatjes, spelletjes spelen waar je opa en oma zijn opgegroeid met en proeven van een vers gerookte vis.

Programma

• 2x Overnachten in de       
  omgeving van Amsterdam

• 2x Ontbijt

• Dag trip Monnickendam,
   Volendam en Marken

• City tour Enkhuizen

• Zuiderzee museum

Interesse?

Boek direct!

+31(0) 85 44 44 950

Info@dutchtourism.nl

Prijs vanaf:

€ 149,-

Enkele suppl.     € 44,-

Extra nacht         € 51,-

HB                       € 23.-

bottom of page